Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upozornění na brigády!!!

Špatná brigáda

 

Proč špatná? Jednoduchá odpověď. Už se vám to stalo? Pak jistě víte jaký je to pocit.

 

            Já bych tímto chtěla jen upozornit na jednu firmu v Brně. Konkrétně jedno Call centrum, které bych raději nejmenovala. Důvod by mohl být ten, že se opravdu nechci dohadovat s jejich právníkem. A co se mi to vlastně stalo? Mno tak každá firma bere většinou na základě pohovoru. Což je v pořádku. Pohovor šel hladce i další zkouška. Byla jsem přijata. Byl to moc krásný pocit získat brigádu, kterou si tak moc všichni chválili. Názory díky, kterým jsem tam šla byly velice přívětivé. Budeš tam mít klimatizaci, přístup k internetu, flexibilní práce podle Tvých představ. Velice lákavé, kdyby to nemělo háček. Na inzerátu se nikde nevyskytla ta malá drobnůstka, který mi totálně pokazila náladu v září.

 

            Postoupila jste, prosím podepište tuto smlouvu jinak Vás nepřijmeme. Díky tomu, že hned na začátku kdy jsem procházela Brnem jsem se spálila, že jsem si smlouvu nepřečetla a podepsala, jsem se poučila a celou smlouvu, která přede mnou ležela  jsem důkladně pročetla. Ve smlouvě bylo, že musím odpracovat určitý čas, abych nemusela platit to, že mě zaučili a abych jim nemohla hned tak utéct, kdyby se mi tato práce nelíbila, tato poznámečka byla dobře pojištěná tím, že bych jim musela zaplatit za zaučení.Říkám si, to je v pohodě 10h to mám odpracované hned a určitě hned tak se mě nezbaví. Bude to zábava. Jistě. Tak zaučení trvalo zhruba, když to shrnu, půl hodiny a týkalo se pouze jak se zachází s programem. Pak jsem dostala papír, kde jsem měla přesvědčovací věty jak uchlácholit zákazníka, se slovy nauč se to do zítřka. To by taky šlo, jelikož jsem zvyklá z recitačních soutěží. Další den tedy naučená jejich repliky jdu práce. Následovalo zkoušení jako ve škole, jak básničku umím. Splnila jsem a už mě vedla k mému PC. První můj hovor nebyl dvakrát příjemný. Lidem se má nabídka naprosto nelíbila. Musím uznat, že měli dobrý postřeh. Nabídka byla naprosto skandální.. Oblbování lidí mi prostě přijde nefér. Když potencionální zákazník kladl jednoduché otázky. Nesměla jsem mu přímo odpovědět. Proč? Je to hold marketing. Někteří byli sprostí, že se mi chtělo mockrát brečet, ale řekla jsem si, že práce je hold těžká věc. Hřál mě u srdce jen pocit, že za dobře odvedenou práci dostanu penízky. Jistě. Dostala jsem suché s rýží. A konečně se dostáváme k hlavnímu tématu.

 

            Přišlo září a mě napadlo zajít si pro výplatu za léto. Ředitelka nikde. Tak já vážím cestu, která trvá 2 hodiny a ona si tam milostivá paní ani není. Říkám si, nezuř a hledej nějakého zástupce ředitelky. Nalezen. Šla jsem tedy na věc, že bych ráda moje penízky, které jsem si poctivě vypracovala. A zástupce mi sdělí, že jsem neodpracovala dostatek hodin a že to na smlouvě bylo napsané a že nemám nárok. Říkám si, že je to nějaké podezřelé. Požaduji tedy smlouvu, kterou jsem podepsala, protože mi opravdu nesedí ten počet hodin. Ještě jsem si to tenkrát přepočítávala, kolikrát tam musím jít, abych podmínku splnila. On, že mi jí neukáže, že to má někde paní ředitelka a že neví kde a mám přijít až zítra. Při sdělení, že jsem vážila cestu do Brna jen kvůli výplatě a že těžko tam zítra pojedu znova se mi jen vysmál.

 

            Co tedy může dělat člověk jako já. Tak smlouvu mi neukáže, ještě se mi vysmívá a ředitelku nezavolá. Po nějakém čase jsem se tedy s tím smířila. Až do teď kdy se opět blíží doba brigád. Chtěla bych tímto všechny upozornit, aby neudělali stejnou hloupost jako já. Požadujte kopii při podepsání! Na to snad má nárok každý a nebo si tu smlouvu aspoň vyfoťte, aby jste měli později důkaz. A nebo to raději ani nepodepisujte. Doba je zlá, a já jen tiše doufám, že na tuto společnost brzy dojde. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.  

 

 

Edit

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Problém

Filip,23. 4. 2013 20:36

Je jeho povinností ukázat ti jakoukoliv smolouvu uzavřenou s tvojí osobou ať už je to dohoda o provedení práce nebo pracovní smlouva.